Fintecna Headquarter

less info

/
Project type

Office

year

2018

location

Roma

Facebooktwitterpinteresttumblr

The dense frame structure freed from the curtain walls suggests a new relationship with the exterior. The freed spaces let us perceive the potential of the internal court which, although small size, contributes to a more open sense of the working space. The context of the building is made up of compact urban blocks. The fabric is homogeneous in terms of character and heights and the building
of via Alessandria 220 ideally continues the height of the eaves of the curtain, presenting the only exception of a facade alignment. The general idea of the project includes: space, light and individual, transforming the relationship between interior and exterior, optimizing the work spaces, creating an iconic and representative building.

Posted in Office